Monitoringi sanitarne HACCP
W okresie nieustannego podnoszenia jakoÅ›ci i bezpieczeÅ„stwa produktów żywnoÅ›ciowych wszystkie firmy wytwarzajÄ…ce, przetwarzajÄ…ce oraz sprzedajÄ…ce produkty spożywcze powinny wdrożyć system zarzÄ…dzania jakoÅ›ciÄ… HACCP.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) - czyli System Analizy ZagrożeÅ„ i Krytycznych Punktów Kontroli, daje ogólne, racjonalne podejÅ›cie do zapewnienia bezpieczeÅ„stwa żywnoÅ›ci.
​
System HACCP wprowadzono w celu rozpoznania i kontroli zagrożeÅ„, które mogÄ… pojawić siÄ™ w dowolnym momencie procesu produkowania i przechowywania żywnoÅ›ci. Jako zagrożenie okreÅ›lamy wszystko, co może przynieść szkodÄ™ konsumentowi.
​
Wykorzystujemy zintegrowane metody zwalczania szkodników, wÅ‚Ä…czajÄ…c w to metody sanitarne, profilaktyczne, fizyczne i chemiczne, w celu skutecznego i bezpiecznego zabezpieczenia obiektu przed szkodnikami.
Celem Programu Monitorowania i Zwalczania Szkodników jest zabezpieczenie obiektu przed:
-
owadami biegajÄ…cymi
-
owadami latajÄ…cymi
-
szkodnikami magazynowymi
-
gryzoniami
-
ptakami
​
Zapewniamy ochronÄ™ obiektu przed szkodnikami (staÅ‚y monitoring) zgodnie z wymogami Unii Europejskiej w systemie HACCP. StaÅ‚y monitoring obowiÄ…zuje wszystkie firmy obracajÄ…ce artykuÅ‚ami spożywczymi oraz obiekty w których znajdujÄ… siÄ™ skupiska ludzkie i niezbÄ™dny jest do uzyskania certyfikatu jakoÅ›ci.
​
Firma nasza zapewnia:
1. Opracowanie programu ochrony obiektu przed szkodnikami
-
sporzÄ…dzenie regulaminu ochrony
-
sporzÄ…dzenie zakresu obowiÄ…zków zakÅ‚adu DDD i pracowników obiektu
-
sporzÄ…dzenie rysunku (rzutu) zakÅ‚adu wraz z okreÅ›leniem punktów krytycznych i rozmieszczeniem stacji lepnych i deratyzacyjnych, lamp owadobójczych itp.
-
SporzÄ…dzenie wykazu stosowanych preparatów posiadajÄ…cych atest PZH.
2. Sporządzenie i podpisanie stałej umowy.
3. Comiesięczne inspekcje sanitarne.
4. SporzÄ…dzanie i prowadzenie dokumentacji pokontrolnej.
5. Wymiana wkÅ‚adów lepnych i przynÄ™t w stacjach deratyzacyjnych co miesiÄ…c.
Skontaktuj siÄ™
z nami:
e-mail: